Motionscykel guide – det skal du overveje

Motionscykel guide – det skal du overveje

oktober 18, 2021 0 Af admin

Motionscykel

Indhold i artiklen

Motionscykel guide – det gennemgår vi

Her på motionscykler.com kan du finde og sammenligne motionscykler med hinanden. Det gør du på forsiden. I denne guide kommer vi ind på forskellige ting omkring motionscyker, som er nyttige at vide, inden du køber en.

Få et hurtigt overblik i indholdsfortegnelsen

For at få et hurtigt overblik over, hvad motionsguiden gennemgår, så kan du kigge i indholdsfortegnelsen, vist ovenfor. 

Hvis du vil direkte til et emne, så bare klik på emnet i indholdsfortegnelsen.

Formålet med motioncykel guiden

Få en større indsigt i motionscykler

Formålet er at give dig forståelse for, hvad du skal kigge efter, når du køber en motionscykel.

Få indsigt i de tekniske data – de rå facts på motionscyklen

Her kommer vi ind på de motionscyklens tekniske data og formidler dem, så du nemt kan forstå dem. Tekniske data er nemlig meget vigtige at kigge på, da det er motionscyklens rå facts. Her er nemlig ikke ingen salgstekst indbygget – kun rå facts. Tekniske data, som vi skal ind på, er fx bremsesystemet, programmer, bluetooth, dimensioner, transporthjul, vægt m.m.  

Læs produktbeskrivelsen

Selvom en produktbeskrivelse også er en salgstekst, så indeholder den uddybet information om de tekniske data. Hvis et teknisk data på en motionscykel fx er, at den har bluetooth, så kan der i salgsteksten stå, at den er kompatibel med både tablet, Ipad og smartphone, fordi den har bluetooth, som kan koble motionscyklen til enhederne. Og så kan det være uddybet, at motionscyklen har 1 års gratis medlemsskab til fx iFit applikationen, som indeholder digitale personlige trænere og hundredvis af træningsprogrammer. 

Og det er også rigtig fint, at der er alt den her info i produktbeskrivelsen, men man skal altid forholde sig kritisk til den, fordi produktbeskrivelsen ikke er rå facts ligesom de tekniske data. 

Butikkerne kan sagtens skrive, at motionscyklen fx har et fantastisk godt tråd under elektronisk justerbare modstandsniveauer, men når man så kigger på de tekniske data, så ser man, at svinghjulet fx kun vejer 4 kg. Her er en uoverensstemmelse, fordi svinghjulet har betydning for trådet, og et svinghjul skal helst ikke veje under 6 kg, hvis trådet skal være godt. 

Motionscykel guiden lærer dig at lægge mærke til uoverensstemmelser

Derfor er formålet også med denne motionscykel guide, at du bliver bedre til at kigge på eventuelle uoverensstemmelser mellem tekniske data og produktbeskrivelser på de forskellige motionscykler, som du støder på.

Forskel på antallet af tekniske data der er oplyst

Det er også meget forskelligt, hvor mange tekniske data der er oplyst til hver motionscykel. Det er selvfølgelig bedst at få så mange rå facts i form af tekniske data som muligt. For en butik kan jo sagtens beskrive motionscyklen som helt unik, hvis der ikke er tekniske data, der taler imod denne påstand. 

Så det er værd at have in mente – desto flere tekniske data motionscyklen har, desto bedre forudsætninger har du for at købe en god motionscykel. Og omvendt, hvis der ikke er ret mange tekniske data, så er der større risiko for at blive forblændet i en sælgende produktbeskrivelse og ende med at foretage et forkert køb.

Fortrydelsesret på dit køb 

Selvfølgelig er der fortrydelesret, men at vælge den helt rigtige motionscykel første gang er at foretrække.

Mere vejledning i forbindelse med køb af din motionscykel

Hvis du har brug for mere vejledning, så kan du altid kontakte butikkerne direkte. De motionscykler, som er her på motionscykler.com, findes hos danske forhandlere, som har en fysisk butik. Du kan kontakte dem på mail eller telefon, og du kan også besøge dem i butikken og evt. prøve deres motionscykler af. De har nemlig et showroom.

Hvad skal man kigge efter, når man skal vælge sin motionscykel?

Motionscyklens tekniske data – hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?

Eksempler på tekniske data på en motionscykel

Her er et eksempel på tekniske data/specifikationer på en motionscykel (Kettler Tour 600 ergometercykel). 

I det her tilfælde får vi mange tekniske data oplyst, hvilket er rigtig godt, i det vi så selv kan danne os et billede af, hvor god motionscyklen er. 

Svinghjulet

Man kan aflæse, at svinghjulet er på 8 kg, og at bremsesystemet er et induktionssystem, hvilket tilsammen indikerer, at motionscyklen har et godt tråd (se senere).

Derfor kan vi godt tage det for gode varer, hvis produktbeskrivelsen skriver, at den har et godt tråd selv under høje modstandsniveauer – dvs. at flowet vedbliver med at føles glidende, selvom du træder til og tungt.

Der er nemlig overensstemmelse imellem de tekniske data og beskrivelsen.

Modstandsniveauer

Vi får lidt info om modstandsniveauerne. Nogle gange kan der stå antallet af niveauer. I det her tilfælde står der 25-400 watt, som er den modstandsydelse, man kan blive mødt med, hvis man justerer efter det.

Det er intetsigende for de fleste – hvad betyder det, og er det godt eller skidt? Det kigger vi derfor på om lidt.

Træningsprogrammer

10 stk. er indbygget. Men der er bluetooth i den, så du kan koble til app´s, der har flere programmer. Det burde have stået under de tekniske data, at den har bluetooth. 

Tekniske data

Forstå de tekniske data i en motionscykel

I det følgende gennemgår vi alle de tekniske data på en motionscykel, som du kan støde på. 

Motionscyklens bremsesystem

Disse bremsesystemer er de mest almindelige i en motionscykel:

  1. Manuelt magnetisk
  2. Elektronisk magnetisk
  3. Induktion

Der findes måske flere typer bremsesystemer, men de motionscykler, som du finder i shoppen her på motionscykler.com bruger en af disse 3. 

Hvad betyder motionscyklernes bremsesystemer så?

Manuelt magnetisk

I dette tilfælde så bremses svinghjulet af en justerbar kontinuerlig magnet. Bremsen justeres ved at dreje på håndtaget. Når det er manuelt, så skal man selv justere bremsen ved at dreje på håndtaget. Sådant et manuelt magnetisk bremsesystem ses mest i de billige motionscykler og må anses for at være det dårligste bremsesystem, der findes, selvom det da virker.

Elektronisk magnetisk

Et elektronisk magnetisk bremsesystem fungerer på samme måde, bortset fra at det reguleres på motionscyklens computer. Selvom det fungerer på samme måde, så giver det en helt anden oplevelse, når man cykler – det med at man regulerer på modstanden via knapper i stedet for manuelt.

Induktion

Ud af de 3 bremsesystemer, så er induktion det mest udviklede. Her justeres modstanden på svinghjulet gennem computeren. Her regulerer du også på modstanden ved at trykke på knapperne på computeren, men modstanden reguleres mere effektivt end ved forrige systemer.

En anden fordel ved en motionscykel med induktion som bremsesystem er, at når du følger et træningsprogram, så reguleres modstanden automatisk. Det sker også ved elektronisk magnetisk, men ikke ved manuelt magnetisk. Derfor er det også sjældent, at der overhovedet er programmer i en motionscykel, der bruger et manuelt magnetisk bremsesystem. Induktions bremsesystemet giver dig dog en nøjagtig wattmåling på modstanden – det gør elektronisk magnetisk ikke.

De bedste motionscykler bruger derfor induktion som bremsesystem

De bedste motionscykler bruger induktion – det er fx tilfældet ved Kettler Tour 600 ergometercykel, som vi kiggede på under de tekniske data. Men generelt så har Kettlers motionscykler induktion. Kettlers motionscykler er faktisk generelt rigtig gode til prisen, fordi de bl.a. kommer med et tungt svinghjul og et induktions-bremsesystem. Det kan være svært at finde denne kombination i motionscykler, hvis de skal matche Kettlers prisniveau. Kettler Tour 600 koster fx “kun” 8.999,- inkl. moms. Mange andre cykler i denne prisklasse bruger elektronisk magnetisk bremsesystem.

Bremsesystemet er selvfølgelig ikke alt!

Men selvfølgelig er bremsesystemet i en motionscykel ikke alt.

Induktion + et tungt svinghjul giver et godt tråd

Det er blot for at belyse, at et induktions bremsesystem i kombination med et tungt svinghjul (+ 6 kg) giver gode forudsætninger for et godt tråd. Hvis man derfor finder motionscykler, der har begge dele, så er det værd at undersøge denne motionscykel nærmere. Der er selvfølgelig alle de andre tekniske data, som måske også interesserer dig. Har den bluetooth, programmer osv.? 

Svinghjulet – hvorfor har det betydning, hvor tungt det er?

Grunden til at svinghjulet har betydning i forhold til trådet – altså hvor glidende en bevægelse man får, når man cykler – skyldes, at det skal regulere den bevægelsesenergi, der skabes, når du cykler.

Og jo hurtigere du cykler, og jo mere modstand du sætter på, desto mere bevægelsesenergi skabes der. Hvis svinghjulet derfor er for let, så kan det ikke regulere energien, så trådet opretholdes.

Og det betyder så, at det måske føles fint nok at cykle, når du træder langsomt og let, men så snart du sætter mere modstand på og træder hurtigere, så kan det gå udover trådet/flowet ved at det kan føles hakkende i stedet for glidende.

Og det er derfor, at det kan betale sig at betale lidt ekstra for at få et tungere svinghjul og et bedre bremsesystem. Sådan en motionscykel behøver ikke at koste en bondegård. Du kan fx finde en udmærket en til omkring 3.000 kroner inkl. moms. Det er Abilica WinMag Cruise, som også er testvinder. Den har et svinghjul på 7 kg og et elektronisk magnetisk bremsesystem, som var det andenbedste. Men overvej lige prisen i forhold til dette. Det er tæt på en umulighed at finde andre steder. 

Modstandsniveauerne i motionscyklen

Motionscyklens modstandsniveauer kan reguleres manuelt eller elektronisk.

Manuel regulering af modstand

Hvis det er manuelt, så skal du dreje på et drejehåndtag på motionscyklen. Det er altid tilfældet, hvis du køber en motionscykel med et manuelt magnetisk bremsesystem. Hvis motionscyklen har et manuelt magnetisk bremsesystem, så kan modstanden ikke reguleres elektronisk. Sådan en motionscykel har oftest heller ikke træningsprogrammer. 

Elektromagnetisk eller induktion bremsesystem

Hvis du derimod køber en motionscykel med et elektromagnetisk bremsesystem, så regulerer du modstanden via knapper – altså elektronisk. Men det smarteste er, at når du følger et træningsprogram, som reguleres modstanden automatisk. Dvs. at hvis programmet angiver, at du skal cykle med en bestemt modstand (angives i watt), så skifter modstanden automatisk.

Det er også derfor, at en motionscykel fint kan have træningsprogrammer, hvis bremsesystemet er elektromagnetisk. For så kan modstandsniveauerne “spille” sammen med motionscyklens computer. 

Computer og computerdata

En motionscykel har oftest en LCD skærm, som fungerer som computer og som viser computerdata. I LCD skærmen vises data som fx: Tid, distance, kadence, hastighed, puls og modstand (watt). Og så vises programmerne også, hvis motionscyklen har programmer. 

Bluetooth – kan man tilslutte tablet, Ipad og smartphone?

Det kan dog være ret kedeligt at kigge ind i sådan en LCD skærm, og derfor foretrækker mange at tilslutte tablet, Ipad eller smartphone i stedet for. Det kræver, at motionscyklen har bluetooth, hvis man vil tilslutte disse enheder. 

Find flere programmer i app´s

Du kan finde flere programmer i diverse app´s. Der er fx iConsole+ og Kinomap, hvori du kan finde programmer. Du kan også cykle alle de ruter, som du kan finde i Google Maps. Så når motionscyklen har bluetooth, så kan træningen bliver sjovere og mere alsidig – netop fordi du kan finde inspiration i app´s. 

Træningsprogrammer – hvor mange og hvilke slags?

Hvis der er bluetooth, så er antallet af træningsprogrammer mindre interessant. Man kan jo bare finde flere programmer i app´s. Men hvis ikke der er bluetooth, så kan man gå op i, hvor mange og hvilke slags træningsprogrammer, som motionscyklen har. Man skal huske på, at grunden til at det er smart med træningsprogrammer jo er, at de er lavet af fagpersoner.

Det gør, at man sikrer sig kvalitet og effektivitet i sin træning. Hvis man køber en motionscykel uden programmer eller bluetooth, så kan man risikere, at den træning man “selv finder på” ikke rigtig giver det, som man træner efter.

Du kan altid se under de tekniske data/specifikationer, om motionscyklen har programmer. Men det står næsten aldrig, hvilke programmer der er tale om. Her er det derfor nødvendigt at spørge butikken, hvilke typer programmer som motionscyklen har, hvis man vil vide det.

Foldbar – kan motionscyklen klappes sammen?

Nogle motionscykler kan klappes sammen. Det er de helt billige motionscykler. Her er det sjældent, at motionscyklen har bluetooth, og bremsesystemet er oftest manuelt magnetisk. Dvs. at du skal justere modstanden på et drejehåndtag.

Måske vil der i fremtiden blive sat flere funktioner ind i en sammenklappelig motionscykel, men som det er lige nu, så skal man være meget opmærksom på, om den foldbare motionscykel er noget skrammel eller ej. Læg fx mærke til, om svinghjulet er lettere end 6 kg. Hvis det er det, så kan der være stor risiko for, at trådet er dårligt. 

Dimensioner – hvor meget fylder motionscyklen?

Et andet teknisk data er dimensioner. Altså hvor meget fylder motionscykel egentlig? Det er angivet i Længde x bredde x højde. Hvis motionscyklen er foldbar, så er dimensionerne angivet i foldet størrelse og i udfoldet størrelse. 

Pulsmåling – i håndtag eller fra pulsbælte?

En motionscykel kan også være kompatibel med pulsbælter. Det står angivet i produktbeskrivelsen. Hvis ikke motionscyklen er kompatibel med et pulsbælte, så kan den muligvis registrere puls ud fra håndpuls. Det fungerer på den måde, at du lægger dine hænder på håndtagene, hvorfra computeren så registrerer din puls.

Nogle foretrækker, at motionscyklen er kompatibel med pulsbælter, i det pulsen så hele tiden vises i displayet på motionscyklen. Andre er ok med håndpuls – her skal du hele tiden have dine hænder på håndtagene, hvis du vil have, at pulsen skal vises i displayet.

Egenvægt – hvor meget vejer motionscyklen?

Et teknisk data er også egenvægt – altså hvor meget motionscyklen vejer. Som udgangspunkt kan man sige, at desto mere den vejer, desto mere stabil er den oftest. Dermed ikke sagt, at en motionscykel ikke er stabil, hvis den vejer let. Stabiliteten har også noget at gøre med, hvor bred understøttelsesfladen på motionscyklen er. 

Maks. brugervægt – hvor meget personvægt kan motionscyklen holde til?

Og så er der det tekniske data – maks. brugervægt -, hvilket oftest er noget man overser. Det er dog ret vigtigt, fordi det angiver, hvor meget personvægt motionscyklen kan holde til. De fleste motionscykler har en maks. brugervægt på ca. 130 kg.

Enkelte holder til 150 kg og i sjældne tilfælde finder man motionscykler, der kan holde til 200 kg. Siddecykler holder typisk til mere end motionscykler. Siddecykler kan ofte holde til 150-200 kg. Det kan du se, når du sammenligner motionscyklerne og siddecyklerne her på motionscykler.com. 

Hvad er de vigtigste tekniske data på en motionscykel?

Alle tekniske data er vigtige. Husk på at de tekniske data er de rå facts om motionscyklen. Dvs. at der ikke kan være “smørt tykt” på, ligesom der kan i en produktbeskrivelse. 

Tekniske data for motivationens skyld

Programmer og bluetooth kan være vigtige for at bevare motivationen på den lange bane. 

Øvrige tekniske data

Den maksimale brugervægt er selvfølgelig vigtig at kigge på, når man vælger sin motionscykel. Men sådan noget som vægten på svinghjulet er i særdeleshed vigtigt. For hvis svinghjulet er for let (under 6 kg), så kan der være risiko for, at trådet er dårligt. Det skyldes, at svinghjulet helst skal være tungt for desto tungere det er, desto nemmere kan det regulere den bevægelsesenergi, der skabes, når du cykler. 

Læs motionscyklens produktbeskrivelse grundigt

Det som man skal lægge mærke til er, om der er overensstemmelse imellem produktbeskrivelsen og de tekniske data. Husk på at en produktbeskrivelse kan være super godt formuleret, og den kan måske ligefrem motivere en til at købe motionscyklen.

Og det er også fint, hvis der er rød tråd imellem den og de tekniske data.

Men man skal fx være kritisk, hvis der i produktbeskrivelsen står, at motionscyklen har et fantastisk tråd, hvis så der står under de tekniske data, at svinghjulet vejer 4 kg, og at bremsesystemet er manuelt magnetisk.

Det indikerer nemlig det modsatte, og trådet vil sandsynligvis være dårligt. Det er dog ikke ret tit, at man oplever uoverensstemmelser imellem de tekniske data og produktbeskrivelsen.

Butikkerne har jo ikke interesse i at sælge dig noget, som ikke er godt. Det koster alt for dyrt – dels kan de risikere dårlige anmeldelser på Trustpilot, og at du bare returnerer motionscyklen igen. 

Men det er nu alligevel altid godt at kigge kritisk på produktbeskrivelsen og de tekniske data. Hvis du undrer dig over noget, så kan du jo bare sende en mail til dem. Derfra kan du så danne dig en mening, om butikkens svar på dine spørgsmål. Og på det grundlag vurdere på, om du vil købe deres motionscykel eller ej.

Produktbeskrivelse eller tekniske data – hvad er vigtigst?

De tekniske data er rå facts om motionscyklen og derfor er de vigtigere end selve produktbeskrivelsen. En god produktbeskrivelse bør beskrive motionscyklen yderligere på baggrund af de tekniske data og hverken tilføje mere eller mindre.

Men husk på at en produktbeskrivelse netop er en beskrivelse, og det kan give anledning til, at den bliver mere sælgende end informationsrig. Med andre ord så kan man smøre lidt tykt på – det kan man ikke ved de tekniske data.

Det skal du kigge efter, når du vil købe en motionscykel

Det kan være uoverskueligt at finde hoved hale i, hvilken motionscykel man skal købe. Og nogle gange er motionscykler så billige, at man kan blive i tvivl om kvaliteten. Her er derfor en tejkliste.

Svinghjulets vægt for at få en ide om, om trådet er godt

Sørg for at svinghjulet er på minimum 6 kg, så du sikrer dig, at trådet er godt.

Motionscyklernes mærker – har de et godt ry?

Det er ikke nødvendighed, men hvis man vil gøre sit forarbejde endnu bedre, så kan man hente information om mærket på motionscyklen. Er det kendt og godt mærke, og har det et godt ry?

Man ved fx, at motionscykler i mærkerne, Abilica, Odin, Tunturi og Kettler især er populære. Måske kan du finde nogle anmeldelser om de forskellige motionscykler i disse mærker.

Motionscyklernes bremsesystemer – hvilket bremsesystem er bedst?

De mest anvendte bremsesystemer i motinscyklerne er:

  1. Manuelt magnetisk
  2. Elektromagnetisk
  3. Induktion

Det ringeste er manuelt magnetisk. Det bedste er induktion. Du kan læse mere uddybet om bremsesystemerne her.

Antal modstandsniveauer  – hvilken betydning har det?

En motionscykel kan have et forskelligt antal af modstandsniveauer. Nogle har 1-8. Andre 16, 32 eller ligefrem mere. Det er altid bedst, hvis motionscyklen har mange modstandsniveauer – dels fordi du så kan sætte mere modstand på. Men også fordi at der så er et mindre spring imellem hvert modstandsniveau.

Det gør, at du kan opbygge træningen mere gradvist. Du aflæser, hvor mange modstandsniveauer som motionscyklen har under de tekniske data. Modstand angives altid i watt i motionscyklens display. 

Computeren og de data som vises

De fleste motionscykler har bare en LCD skærm, der viser hastighed, kadence, tid, forbrændte kalorier, evt. puls, watt og måske programmer, hvis motionscyklen har det. Det kan være lidt kedeligt at kigge ind i sådan en LCD skærm.

Derfor kommer nogle motionscykler med bluetooth, så du kan tilslutte din egen enhed (tablet, Ipad og smartphone). Derfra kan du så hente dine egne programmer i apps – fx iConsole+ og Kinomap. Og så kan du simulere træningen i Google Street views fra din enhed.

Antallet af træningsprogrammer hvis motionscyklen har programmer

En del motionscykler har programmer. Det står også under de tekniske data, hvis en motionscykel har programmer, og der står også antallet. Men hvis den har bluetooth, så kan du bare hente dine egne programmer i diverse app´s. 

Bluetooth i motionscyklen – er den kompatibel med tablet, Ipad og smartphone?

Bluetooth er at finde i mange motionscykler, og motionscykler med bluetooth koster ikke længere en bondegård. Du kan bare se fx Odin B500, der nu er på tilbud til blot 2.499,- inkl. moms. Det er klart en fordel, at motionscyklen har bluetooth, fordi du så kan koble til app´s. Husk også på at disse app´s løbende opdateres og udvikles.

Det betyder, at programmerne opdateres, og at nye kommer til. På den måde bliver det aldrig kedeligt, når motionscyklen har bluetooth. Det kan det godt blive, hvis ikke den har – så skal du cykle efter de samme programmer altid.

Applikationer og softwareprogrammer til motionscyklen – kan det tilsluttes?

App´s har vi været inde på, men softwareprogrammer findes også til motionscykler. Det gælder dog kun til Kettlers motionscykler. Her kan du nemlig købe softwareprogrammet Kettler World Tour. Da det er et softwareprogram, så er det lidt ligesom at spille computer.

Du kan sætte tv´et til og cykle Alpe d´huez og mange andre ruter. Du kan konkurrere imod andre og være på cykelhold, imens du sidder derhjemme på din Kettler motionscykel. Du kan finde Kettlers motionscykler her.

Foldbar – kan motionscyklen foldes sammen?

Nogle motionscykler kan foldes. På den måde kan du hurtigt lige pakke den væk ved fx at lægge den under sengen eller sofaen. Det er dog værd at vide, at foldbare motionscykler er væsentligt dårligere end ikke-foldbare motionscykler. De har fx generelt et meget let svinghjul og et manuelt magnetisk bremsesystem, så du skal sætte modstanden ved at dreje på et håndtag.

Det er også sjældent, at de har programmer og bluetooth. Så man bør “passe” lidt på, hvis man vælger at anskaffe sig en foldbar motionscykel, i det at det nemt kan være noget skrammel at tage i brug.

Dimensioner – passer motionscyklen til dit hjem?

Motionscykler kommer i mange forskellige størrelser og udseender. Nogle er store og klodsede og fylder mere end andre. Så det erogså et spørgsmål om, hvorvidt du synes, at motionscyklen passer til dit hjem. 

Pulsmåling – er det muligt og er det via håndtag eller pulsbælte?

Hvis man vil træne i pulszoner, så skal motionscyklen kunne registrere puls via håndtag eller pulsbælte. Forskellen imellem registrering fra håndtag eller pulsbælte er, at pulsregistreringen sker kun fra håndtag, hvis du lægger dine hænder på.

Det betyder, at pulsen kun vises i motionscyklens display, hvis du gør det. Det kan være irriterende – indimellem vises pulsen måske ikke, fordi man har for svedige hænder.

Alt dette undgår du, når motionscyklen kan registrere ud fra et pulsbælte. Her vises pulsen nemlig hele tiden i motionscyklens display. Du kan finde motionscykler, der er kompatible med pulsbælter her.

Motionscyklens vægt og kan den transporteres via transporthjul?

Motionscyklens vægt er også angivet under de tekniske data. Men hvorvidt motionscyklen har transporthjul eller ej, står oftest i produktbeskrivelsen.

Motionscyklens maksimale brugervægt – hvad kan den holde til?

Det er tit en forglemmelse lige at kigge på, hvor meget personvægt en motionscykel eller siddecykel kan holde til. Derfor nævnes det her – husk at kigge. Du finder info om det under de tekniske data.

Sådan finder du den helt rigtige motionscykel til dig

forsiden her på motionscykler.com kan du sammenligne motionscykler fra forskellige danske butikker. Du kan se, hvordan du sammenligner i videoen, vist herunder:

Sammenlign motionscyklerne i en tabel så du har overblik

Sammenlign motionscyklernes tekniske data, pris og produktbeskrivelse

I videoen ses det, at når du trykker på compare ud fra en motionscykel, så åbnes en tabel, der viser motionscyklen. Man kan se prisen på motionscyklen samt de tekniske data og produktbeskrivelsen. Hvis man så vil sammenligne den med en anden motionscykel, så skal man lukke tabellen ved at trykke på kryds i det øverste højre hjørne. Så lukkes tabellen, og man kommer til oversigten over motionscykler igen.

Vælg så den motionscykel, som du vil sammenligne den forrige med. Tryk på compare – nu åbner tabellen igen, og de to motionscykler vises side om side. Du kan så sammenligne dem i forhold til de tekniske data og produktbeskrivelsen.

Motionscykler og særlige præferencer

Man har sine præferencer for alting – også motionscykler. Du har nu fået indblik i de tekniske data, som findes til hver motionscykel. Men der er alligevel lidt, som vi endnu ikke har gennemgået.

Og det er bl.a., om motionscyklen har lav indstigning. En lav indstigning betyder, at den er nem at stige af og på. De fleste motionscykler kan dog justeres i forhold til siddehøjden, hvorfor indstigningen så kan blive lav.

Men der er også de såkaldte siddecykler – de har særlig lav indstigning. Derfor egner siddecykler sig godt til ældre, eller til personer med funktionsnedsættelse. Du kan finde siddecykler her.

Motionscykler der er særligt egnet til ældre

Så hvis man er kommet op i alderen og evt. foretrækker en motionscykel, der egner sig til ældre, så er siddecykler et kig værd. Siddecykler koster dog gennemsnitligt mere end motionscykler, men der er en siddecykel fra Tunturi til 5.995,- inkl. moms. Du kan se den og andre siddecykler her.

Siddecykler med lav indstigning

Den lave indstigning på siddecykler gør den ideel til netop ældre eller personer med funktionsnedsættelse. 

Ergonomi og komfort

Men en anden ting er, at ergonomien og komforten også er bedre i siddecykler end på motionscykler. Det skyldes, at sædet er bredere, og der er rygstøtte. På nogle siddecykler – som fx på Spirit CR800 – er der endda polstring i sæderne og rygstøtten, så du sidder endnu mere behageligt.

Disse motionscykler er særligt egnet til handicappede

Af samme grund så er siddecykler også egnet til handicappede, som har bestemte funktionsnedsættelser. For en ting er, at siddecykler er nemme at stige af og på, men noget andet er, at de også er mere sikre at anvende. De er mere sikre at anvende, fordi man netop sidder mere stabilt, og der er ikke risiko for, at man falder af cyklen.

Siddecyklen – den er nem at stige op på, og du har håndtag i siderne

Den øgede stabilitet forekommer, fordi sædet er bredere, og der er rygstøtte, men du har også håndtag på siderne. På den måde får du en sikker, ergonomisk og komfortabel siddestilling under anvendelse.